Internettet

Kropumulig

– Vi sætter os alt for store mål og stiller for store krav til os selv. Det er det, der er baggrunden for al den dårlige samvittighed. Hvem kender ikke den med: ”Fra på mandag vil jeg holde op med at ryge, og jeg skal tabe 10 kilo.” Det holder jo bare ikke. Man falder hurtigt i, og det giver også dårlig samvittighed. Det gælder i stedet om have små mål, der er realistiske. Det fastslår foredragsholder og fysiurgisk massøren. Hendes foredrag ”Kropumulig” handler netop om den dårlige samvittighed over, at vi ikke passer ordentligt på vores krop:

Hvorfor skal løbeturen altid vente?
– Jeg undrer mig over, at vi er gode til at passe vores biler, huse og haver, men det kniber gevaldigt, når det drejer sig om vores krop, der er det allervigtigste, vi har. Kroppen er en selvfølge. Den skal bare virke. Og vi foretrækker at støvsuge og polere havemøblerne først, så må løbeturen vente. Og hvad sker der: Som regel får man det ikke gjort, for man ikke har tid, eller man er for træt. Men hvad med at vende det om og tage løbeturen først? Det drejer sig også om vaner. Vi er f.eks. vant til at børste tænder to gange om dagen, og det har vi tid til. Men du skal være tålmodig. Det tager tid at ændre vaner og børn.

Ryd op i din dårlige samvittighed
Hun råder også til, at man sætter sig nogle delmål. Det er nemmere, og der er større sandsynlighed for succeshistorier. – Hvis du vil tabe sig, så lad være med at sige, at du vil tabe ti kilo. Start med to kilo. Det er meget lettere at tabe to kilo, og det er en god fornemmelse, når det lykkes. Det er motiverende, og så kan man tage to kilo mere osv. Det er vigtigt at være stolt og rose sig selv undervejs. – Vil du gerne spise sundere, så start f.eks. med at spise sundt om morgenen. Du opdager sikkert, at det ikke er så svært, og så kan du begynde også at spise en sund frokost.

Motion skal være sjovt
– Mange har det skidt med, at de ikke rører sig nok, og at de er for lidt sammen med deres børn. Jamen, så drop f.eks. TV-kiggeriet og gå en tur i skoven med børnene. Motion skulle jo også gerne være sjovt. Vi bruger en masse energi og tid på at have dårlig samvittighed, og vi er stressede over alt det, vi ikke får gjort. Så man kan gøre op med sig selv: Vil jeg gøre noget ved det? Hvis min søde tand giver mig kronisk dårlig samvittighed, kan jeg spørge mig selv: Vil jeg virkelig droppe kager og chokolade og forsøge at spise sundere? Er svaret ja, må jeg gøre noget ved det. Men har jeg ikke lyst til at skippe det søde, må jeg droppe den dårlige samvittighed og nyde de kager. OG det skal ændres igennem vores erhverv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Internettet